Izveštaj sa druge radne akcije u Inex- filmu

Druga po redu radna akcija samoorganizovane grupe Ekspedicija Inex-film, čiji je Kontekst kolektiv deo,  održana je 7. maja 2011. godine u napuštenoj zgradi preduzeća Inex-film.

U akciji je učestvovalo oko dvadeset ljudi i tokom jednog popodneva je očišćena velika sala, ‘sala za sastanke’, kao i hodnik i sve prostorije sa leve strane (osim 2 wc-a) u prizemnom delu zgrade. Pored ovoga i dvorište je uređeno, osim jedne gomile đubreta koja nastaje čišćenjem zgrade. Takođe, posekli smo invazivne biljke koje rastu oko ulaza.

Tokom akcije nam se pridružio i jedan električar koga smo kosultovali oko mogućnosti priključivanja struje preko trafo stanice koja se nalazi iza zgrade. Ispostavilo se da trafo predstavlja veliku opasnost i da ćemo se bez učešća Elektrodistribucije Beograd teško povezati na struju. Savet je da se ni ne prilazi blizu te trafo stanice.

Očišćena površina zgrade i dvorišta Inex-filma počinje da dominira, a plan je da se u budućim akcijama pokuša sa trajnim odnošenjem sakupljenog otpada iz Inex-filma, kao i da se sistemski radi na suzbijanju korova.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: